Epazotul este o planta medicinala folosita in aproape tot Mexicul pentru a trata diverse dureri de stomac, colici si paraziti intestinali, pentru care infuzia din frunze se ia cu apa sau lapte pe stomacul gol. De asemenea, este utilizat in alte afectiuni precum diaree, varsaturi, dureri de stomac, scadere in greutate si pierderea poftei de mancare.

Daca doriti sa profitati de proprietatile consumului de ceai de epazot, La Verdad Noticias va impartaseste cum sa il pregatiti si cand sa il beti.

Care sunt beneficiile consumului de ceai de epazot?

Beneficiile consumului de ceai de epazot

Epazotul, renumit pentru beneficiile sale si cunoscut si sub denumirea de paico, este o planta medicinala de origine prehispanica, al carei nume este derivat din nahuatl „epaztl”, care inseamna skunk, ceea ce se datoreaza faptului ca planta are o aroma puternica. si foarte ciudat.

Ceaiul de epazot este bogat in antioxidanti precum vitaminele A, B si C care ajuta la intarzierea imbatranirii, reduce inflamatia, creste raspunsul antibacterian si faciliteaza producerea de enzime digestive.

Ceaiul de epazot contine, de asemenea, acid folic si minerale care sustin sanatatea sistemului digestiv, glandular, respirator, musculo-scheletic si tegumentar (piele, par si unghii).

Datorita continutului sau nutritiv, popoarele indigene au facut infuzie de epazot inca din timpurile prehispanice pentru a preveni sau trata diverse afectiuni si pentru a mentine sanatatea anumitor organe.

La ce foloseste consumul de ceai de epazot?

In ceea ce priveste conditiile pe care le poate ataca consumul de ceai de epazot, precum si utilizarile sale, puteti gasi urmatoarele:

-Antiparazitar, intrucat ajuta la eliminarea si eliminarea rapida a parazitilor cazati in sistemul digestiv, astfel incat actioneaza ca un purgativ.

-Antiinflamator, care ajuta la tratarea unor probleme precum hemoroizii, atata timp cat se bea sub forma de infuzie.

-Antiflatulent, deoarece previne gazele gastrice, atunci cand se bea sub forma de infuzie inainte de fiecare masa.

-Antispastic, deoarece actioneaza ca un puternic digestiv care previne colicile si durerile produse in timpul menstruatiei.

-Antacid, deoarece favorizeaza o digestie mai buna, evitand refluxul gastric pentru a preveni arsurile la stomac.

-Antiseptic, deoarece ajuta la curatarea ranilor si la prevenirea infectiilor, mai ales atunci cand este aplicat local.

-Expectorant, pentru ca dizolva flegma si o ajuta sa iasa, decongestionand caile respiratorii, ameliorand simptomele gripei si ajutand in tratarea bronsitei, pneumoniei si astmului.

-Analgezic, deoarece are capacitatea de a calma durerea, atat pe plan intern cat si extern.

-Slabire, deoarece are proprietati depurative si digestive care, intr-un anumit fel, ajuta la slabit.

Cum se prepara ceaiul de epazot?

Pentru a prepara si a bea ceaiul de epazot, veti avea nevoie de 8 frunze proaspete de epazot si 500 ml apa de baut. Apoi urmati acesti pasi:

  1. Fierbe apa si adauga frunzele cand scade punctul de fierbere.
  2. Reduceti focul si gatiti aproximativ trei minute.
  3. Scoateti de pe aragaz si lasati ceaiul sa se infuzeze inca trei minute.
  4. Strecoara bautura si serveste-o.

Inainte de a bea ceai de epazot, considerat planta medicinala, trebuie sa tineti cont de urmatoarele contraindicatii si avertismente:

  • Planta este toxica, asa ca nu trebuie folosita o perioada lunga de timp.
  • Se folosesc doar frunzele, deoarece florile si tulpina au o concentratie mult mai mare de ingrediente active.
  • Nu trebuie administrat sub nicio forma copiilor sub trei ani, femeilor insarcinate sau care alapteaza.
  • De asemenea, nu ar trebui sa fie consumat de persoanele cu afectiuni ale inimii, rinichilor, ficatului sau stomacului.
  • Daca copiii sub 12 ani sunt deparazitati, trebuie acordata atentie oricaror reactii negative, cum ar fi ameteli, varsaturi sau dureri de cap.
  • Pentru prepararea ceaiului, puteti folosi frunzele proaspete sau uscate. Daca vrei sa-l adaugi in mesele tale, este mai bine sa le folosesti proaspete, astfel incat sa-si pastreze toata savoarea.
  • Daca doriti sa pregatiti epazot pentru paraziti, beti o jumatate de cana de ceai de epazot pe stomacul gol timp de trei zile. Dupa ce l-ati consumat, asteptati o ora inainte de a lua micul dejun. In cazul unor disconforturi specifice precum flatulenta, indigestia sau problemele menstruale, este necesar sa bei o singura jumatate de cana.
  • Daca vrei sa o consumi pentru a avea grija de sanatatea si alimentatia ta, poti lua sporadic infuzia din aceasta planta.

    Articolul precedentRetete de sucuri pentru eliminarea stresului si intarirea sistemului imunitar
    Articolul următorCum sa faci fotografiile tale de logodna unice