Tentatiile sunt mari si oriunde am privi ne “sare’ in ochi cate un aliment care nu ar avea ce sa caute in alimentatia noastra zilnica. Pentru a ne feri de aceste capcane si pentru a nu ne plictisi consumand in fiecare zi acelasi aliment, cercetatorii germani au facut o lista cu cele mai bune alimente pentru organism si cand ar trebui sa le consumam.

La micul dejun ete recomandat sa consumam carbohidrati si proteine pentru a ne recupera dupa noaptea lunga in care organismul si-a mai pierdut din energie. Pentru gustarile dintre mese ar trebui sa alegem fructe cat mai proaspete sau nuci care sunt destul de satioase. La pranz organismul are nevoie de carbohidrati si proteine, din nou. In ceea ce priveste cina ar trebui evitati carbohidratii (exceptie facand legumele).

Mic dejun

  • Ananas- sursa de enzime;
  • Kiwi- sursa de vitamina C;
  • Iaurt de soia- are proprietatea de a arde grasimile acumulate in organism;
  • Seminte de dovleac;
  • Seminte de floarea soarelui;
  • Paine din grau- sursa de vitamina B;
  • Paine de secara – imbunatateste digestia;
  • Lapte- sursa de proteine si calciu;
  • Dulceata de casa- atunci cand simti ca ai nevoie de ceva dulce;
  • Agrise- sursa de magneziu;
  • Pere- sursa de potasiu;
  • Caise- are rolul de a proteja pielea;
  • Mere- ajuta digestia;
  • Fulgi de ovaz- sursa de fier si magneziu;
  • Sunca slaba;
  • Piept de curcan- carne slaba in ceea ce priveste grasimile;
  • Lapte de soia;
  • Sunca slaba prajita in unt- sursa de grasimi “bune”;
  • Cascaval pane- sursa de zinc si calciu;
  • Suc de grapefruit- creste apetitul;
  • Branza topita- ajuta la o crestere si dezvoltare armonioasa.

Gustare

  • Rodie- sursa de potasiu;
  • Capsuni- stimuleaza activitatea cerebrala;
  • Banane- iti dau energie;
  • Smochine;
  • Paine prajita;
  • Zmeura- lupta impotriva constipatiei;
  • Pepene galben- ajuta la tonifierea pielii;
  • Piersici- sursa de vitamina B;
  • Afine- ajuta la intarirea sistemului imunitar;
  • Mure- sursa de fier;
  • Cirese- sursa de vitamina C;
  • Portocale- ard grasimile;
  • Prune uscate- pentru nevoia de dulce;
  • Coacaze- ajuta la buna functionare a intestinelor;
  • Tarta cu fructe- sursa de aminoacizi;
  • Chefie cu fructe- pentru pofta de dulce;
  • Iaurt de fructe- ajuta sistemul imunitar si digestia;
  • Migdale- ajuta la mentinerea unui nivel stabil al zaharului din sange;
  • Nuci- ajuta la prevenirea bolilor cardiace;
  • Alune de padure- sursa de proteine;

Pranz

  • Orez- sursa de potasiu;
  • Praz- ajuta la scaderea tensiunii arteriale;
  • Linte- ajuta la slabire;
  • Jambon afumat cu salata- iti da energie;
  • Branza cu pana la 30% grasime- sursa de zinc si calciu;
  • Ton- ajuta la combaterea senzatiei de foame;
  • Chili- ajuta la arderea caloriilor;
  • Fasole- mentine talia subtire;
  • Cartofi copti- ajuta la combaterea senzatiei de foame;
  • Spaghete.
  • Piept de pui- sursa de grasimi “bune”;
  • Fenicul- ajuta vezica biliara;
  • Conopida- ajuta la intarirea sistemului imunitar;
  • Broccoli- ajuta la formarea unor oase puternice;
  • Branza tofu- stimuleaza metabolismul;
  • Patrunjel proaspat- sursa de vitamina C.

Gustare de dupa masa

  • Lapte de cocos- ajuta la mentinerea unui nivel optim de colesterol;
  • Ciocolata amara- buna pentru inima si creier;
  • Serbet- pentru pofta de dulce;
  • Prajitura cu fructe- slaba in grasimi si calorii;
  • Ceai verde- proprietati antioxidante;
  • Iaurt fara zahar- combate obezitatea;
  • Unt- sursa de calciu;
  • Rosii- ajuta la lupta impotriva cancerului;
  • Morcovi- ajuta la mentinerea unui vaz sanatos;
  • Boia- ajuta la eliminarea grasimilor.

Cina

  • Somon- sursa de acizi grasi Omega3;
  • Hering- sursa de vitamina D;
  • Macrou- sursa de acizi grasi;
  • Peste afumat- sursa de vitamina B2;
  • Oua fierte consumate moderat;
  • Spanac- sursa de fier si betacaroten;
  • Creveti- sursa de iod;
  • Carne de miel- slaba in ceea ce priveste grasimile;
  • Cotlet de manzat- excelenta pentru copiii in crestere;
  • Cod- stimularea metabolismului;
  • Branza feta- ajuta musculatura;
  • Pangasius- sursa de aminoacizi;
  • Fasole verde- induce senzatia de satietate;
  • Salata;
  • Varza;
  • Cicoare- excelent in detoxifiere;
  • Zer- ajuta la arderea caloriilor si a grasimilor;
  • Castraveti- ajuta functionarea rinichilor.
Articolul precedentTotul despre negii genitali!
Articolul următor6 moduri in care scapi natural de migrene!