Toata lumea stie ca mancarea junk este manipulata de conservanti chimici, dar aceste substante nu sunt aplicate doar in dulciuri sau alimente bogate in grasimi saturate; dar tind, de asemenea, sa faca parte din elementele „naturale” pe care oamenii le consuma in mod regulat. Aceste substante chimice, a caror functie principala este de a conserva alimentele, atunci cand sunt ingerate pentru o lunga perioada de timp, pot deduce foarte mult dezvoltarea optima a corpului.
Componentele chimice cele mai utilizate in alimente sunt pesticidele, erbicidele sau ingrasamintele, hormonii sau antibioticele care atunci cand consumam cantitati mari pot provoca otraviri grave corpului nostru; Aceasta realitate afecteaza si mai mult copiii, care datorita dimensiunilor lor fizice mai mici, sunt mai susceptibili de a fi afectati de aceste substante.
Pentru a va ajuta familia sa lase deoparte acele produse care pot fi daunatoare sanatatii lor, va prezentam in acest articol toate beneficiile alimentelor ecologice. In general, acestea evita utilizarea substantelor chimice in productia lor, care, desi le fac mai putin durabile si mai scumpe, adevarul este ca imbogatesc mult stilul de viata al oamenilor. Descoperind aceste beneficii, cu siguranta le veti implementa mai mult in mesele voastre.
Explorati gama noastra de ingrijire faciala organice si naturale accesand acest link: www.produse-bio.ro.
1. Au mai multi nutrienti:Acest beneficiu nu este o simpla presupunere, adevarul este ca mai multe studii arata ca alimentele organice au cu pana la 50% mai multi nutrienti decat transgenici. Acest lucru se dovedeste in cantitatea de antioxidanti gasiti intr-un produs fara conservanti, care ajuta foarte mult la intarirea sistemului imunitar.
Prin consumul regulat de alimente care contin pesticide, erbicide, ingrasaminte sau hormoni, sansele de a dezvolta celule canceroase cresc considerabil. Spre deosebire de aceasta, alimentele organice cu antioxidantii lor stimuleaza producerea de radicali liberi care contracareaza efectele acestor celule maligne.
2. Au un gust mai bun:Naturalul este intotdeauna mai bun si asta include si aroma. Fructele si legumele fara elemente chimice care interfereaza cu caracteristicile lor naturale au o aroma mai intensa. Acest lucru se datoreaza in mare masura faptului ca pesticidele, erbicidele sau ingrasamintele pe care le folosesc pentru a le produce nu le afecteaza compozitia.
Daca investigati putin in restaurantele de calitate, veti observa ca acestia folosesc produse organice doar la prepararea felurilor lor de mancare pentru ca doar in acest fel garanteaza experienta culinara dorita. Acasa lucrurile nu difera, pentru ca copiii sa poata manca mai multe fructe si legume, expunerea lor la adevaratele arome ale acestor alimente este esentiala; de aceea trebuie sa fie intotdeauna organice.
3. Sunt alimente mai sigure:Deoarece alimentele modificate genetic folosesc multe substante chimice pentru a-si imbunatati aspectul si a-si prelungi prospetimea, aceste elemente artificiale pot fi contraproductive pentru oameni. Alimentele organice sunt mai sigure deoarece, desi isi pastreaza propriile bacterii, toti nutrientii lor sunt intacti, ceea ce combate eficient orice accident.
In copilarie, mai presus de toate, este foarte frecvent sa gasim cazuri de persoane care au alergii sau alte boli din cauza alimentelor pe care le consuma. Aceasta are mai mult de-a face cu modificarea genetica a alimentelor, decat cu substantele nutritive naturale nealterate. De aceea, solutia nu este de a reduce consumul de astfel de alimente, ci de a opta pentru o solutie organica care sa ii ajute sa previna aceste situatii.
4. Ei au grija de mediu: Industria destinata sa produca in masa aceste alimente transgenice care utilizeaza substante chimice in procesele lor sunt una dintre principalele cauze ale contaminarii mediului. Pe de alta parte, produsele organice, desi sunt foarte greu de produs si comercializat in masa, reprezinta o alternativa sanatoasa nu numai pentru corpul nostru, ci si pentru planeta.
Este esential sa incurajam producatorii independenti de fructe si legume ecologice pentru a avea mai multe oferte de aceste alimente. Alegerea acestei optiuni sanatoase poate beneficia in mare masura economiile din sectorul agricol local si, in acelasi timp, poate avea un impact pozitiv asupra mediului.
5. Consum mai bun de proteine animale:Alimentele organice nu se limiteaza doar la fructe si legume, ci exista si productia de proteine animale fara substante chimice. Hormonii sau antibioticele pe care le furnizeaza animalelor se dovedesc a fi si mai daunatoare nu numai pentru ei, ci si pentru oameni. Accesul la proteine organice animale poate fi foarte benefic pentru corpul nostru, asa ca incercati sa localizati produsele identificate cu aceste specificatii.
Mai multe articole despre produse bio si organice, cosmetice bio si suplimente bio gasiti la www.produse-bio.ro.